Νηπίων

My PreSchool: Νέο πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών για παιδιά νηπιαγωγείου (4 - 5 ετών)

Αυτά είναι τα πιο συχνά ερωτήματα και προβληματισμοί των γονέων που διαπιστώνουν καθημερινά την αναγκαιότητα του να γνωρίζει κανείς σήμερα Αγγλικά σε υψηλό επίπεδο. Παγκοσμίως η τάση είναι να ξεκινούν τα παιδιά όλο και σε μικρότερη ηλικία να μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Ποιά είναι, λοιπόν, τα οφέλη της εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας από πολύ νεαρή ηλικία; Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι:

Αυτό που φαίνεται επομένως να ισχύει στις ξένες γλώσσες είναι ότι, όχι μόνο η εκμάθηση σε νεαρή ηλικία δεν παρεμποδίζει την εκμάθηση της μητρικής, αλλά βοηθά το παιδί να αναπτύξει τις γλωσσικές του δεξιότητες τόσο στη μητρική όσο και στις ξένες γλώσσες. Όσο νωρίτερα επομένως, τόσο το καλύτερο.
Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί ότι για να αποκομίσει το παιδί τα παραπάνω οφέλη θα πρέπει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτές τις ηλικίες και να λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των νηπίων. Ο αυθόρμητος, βιωματικός, παιγνιώδης τρόπος μάθησης είναι ο καταλληλότερος και ίσως ο μόνος τρόπος με τον οποίο τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν αποτελεσματικά. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ο χώρος να είναι κατάλληλα σχεδιασμένος και εξοπλισμένος. Τέλος, ο παράγοντας άνθρωπος, με άλλα λόγια ο/η δάσκαλος/δασκάλα, με την ανάλογη εξειδίκευση και ευαισθησία, μπορεί να προσφέρει το ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον όπου τα παιδιά θα μπορούν να μαθαίνουν σε ένα ευχάριστο, συνεργατικό κλίμα.
Έχοντας λάβει υπόψη όλα τα παραπάνω, δημιουργήσαμε με πολύ φροντίδα και προσοχή ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών για παιδιά νηπιαγωγείου, με το οποίο φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε τους μικρούς μας μαθητές και τις μαθήτριες να αγαπήσουν από τα πρώτα βήματα τις ξένες γλώσσες και να αποκομίσουν μια θετική, ενθαρρυντική για τη συνέχεια, εμπειρία μάθησης. 
Σας περιμένουμε να ξεκινήσουμε μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των ξένων γλωσσών!